Υλικά για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 πρέζες αλάτι (για να βγουν τα υγρά τους)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 μέτρια αυγά
  • μαϊντανός
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • ελαιόλαδο
  • 150 γρ τυρί γραβιέρα
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ αλεύρι γ.ο.χ
  • πιπέρι
Για την σως γιαουρτιού
  • 200 γρ γιαούρτι 2%
  • άνηθος
  • ξύσμα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  • Προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Τα βάζουμε σε ένα τούλι και τα σουρώνουμε πολύ καλά.
  • Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το μαιντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί γραβιέρα, τις νιφάδες βρώμης, το ελαιόλαδο, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε παρα πολύ καλά το μείγμα.
  • Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 50 γρ.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
  • Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά.
  • Για την σως γιαουρτιού ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με 2% , τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό από 1/2 λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.