Υλικά για χριστουγεννιάτικο ρύζι

  • 250 γρ ρύζι μακρύκκοκο 
  • 50 γρ αποξηραμένα cranberries
  • 50 γρ ωμά φυστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ κουκουνάρι
  • 50 γρ ρόδι
  • 600 ml ζωμό από κοτόπουλο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Υλικά για χριστουγεννιάτικο ρύζι με κουκουνάρια και ρόδι

  • Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ το 100% σπυρωτό και εύκολο στο μαγείρεμα μακρύκοκκο ρύζι, το οποίο βράζει σε 10 μόνο λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα φυστίκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει τον ζωμό από το κοτόπουλο και τον ρίχνουμε στο ρύζι, μαζί με τα cranberries, λίγο αλάτι και λίγο φρέσκο πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει το ρύζι για 10 λεπτά.
  • Η αναλογία του ρυζιού με τον ζωμό είναι 1 προς 2.
  • Μετά από 10 λεπτά το ρύζι έχει μαλακώσει και είναι έτοιμο. Το αφαιρούμε από την εστία και το καλύπτουμε για 10 λεπτά με μία πετσέτα.
  • Σε αυτό τον χρόνο καθαρίζουμε το ρόδι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Στο τέλος αφρατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ρόδι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.