Υλικά για γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί

  • 1 1/2 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κλωναράκια άνηθος
  • 5 γλυκάδια
  • 1 κιλό έντερα
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 καθαρισμένα τρυφερά, φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί


  • Πλένουμε καλά τα εντεράκια και τα βάζουμε για μισή ώρα σε μια λεκάνη με λίγο ξύδι, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
  • Κόβουμε σε λωρίδες την καρδιά, τη σπλήνα, το συκώτι και τα γλυκάδια.
  • Μετά, προσθέτουμε στα εντόσθια αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο (χωρίς να τα κόψουμε).
  • Ανακατέυουμε καλά τα υλικά και, μετά, τα τυλίγουμε με τα εντεράκια, φτιάχνοντας μικρά ρολά.
  • Βάζουμε τα γαρδουμπάκια σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, τα σοτάρουμε καλά, μέχρι να πάρουν χρώμα, και σβήνουμε με το κρασί.
  • Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί το αλεύρι διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, άλλο 1 1/2 φλιτζάνι νερό και το σπιτικό ζωμό.
  • Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα περίπου.
  • Τέλος, μεταφέρουμε τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί (χωρίς να ξεχάσουμε τη σάλτσα τους) σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.