Υλικά για ψαρόσουπα


  • 1,5 κιλό φρέσκα ψάρια (π.χ. σκορπίνα, πεσκανδρίτσα, ροφό)
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πατάτες, σε κύβους
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο, ολόκληρα
  • 1/2 φλιτζάνι ρυζάκι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για ψαρόσπουπα

  • Πλένουμε τα ψάρια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αν δεν είναι καθαρισμένα αφαιρούμε λέπια και εντόσθια.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα ψάρια, ολόκληρα.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα ψάρια. Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια μιας κουτάλας απομακρύνουμε τα ψάρια και τα διατηρούμε ζεστά και σκεπασμένα.
  • Σουρώνουμε το ζωμό, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και έπειτα τον επιστρέφουμε και πάλι σε αυτή.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες. Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε στη σούπα το ρυζάκι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Ξεψαχνίζουμε το ψάρι αφαιρώντας πολύ προσεκτικά τα κόκαλα.
  • Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, και κομμάτια ψαριού σε κάθε πιάτο.