Υλικά για κροκέτες με κιμά, ρύζι και γραβιέρα

½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας τρίμματα παξιμαδιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για κροκέτες με κιμά, ρύζι και γραβιέρα

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, την τριμμένη γραβιέρα και όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες.
  • Αλευρώνουμε κάθε κροκέτα και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στα τρίμματα παξιμαδιού.
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες απ’ έξω και τραγανιστές.