Υλικά για ταϊλανδέζικη σούπα με γάλα καρύδας

  • 250 g. νερό
  • 1 ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 λεμονόχορτο κομμένο σε κομμάτια
  • 300 g. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
  • 500 g. ζωμός κότας
  • 200 g. γάλα καρύδας
  • 1/2 κ.σ. fish sauce
  • 1-2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 λάιμ

Συνταγή για ταϊλανδέζικη σούπα με γάλα καρύδας

  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με to νερό περίπου κατά το ένα τέταρτο.
  • Αφήνουμε μέχρι να βράσει.
  • Ρίχνουμε το καθαρισμένο τζίντζερ και λεμονόχορτο στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει.
  • Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να πάρει βράση.
  • Ρίχνουμε επιπλέον ζωμό κότας ή νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη fish sauce. Ανακατεύουμε ξανά.
  • Ρίχνουμε την κόκκινη πάστα κάρι, ανακατεύουμε με την κουτάλα να διαλυθεί η πάστα μέσα στη σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια καλή βράση και να δέσουν τα υλικά για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.
  • Συνοδεύουμε με lime.