Υλικά για εύκολα μπισκότα λεμονιού

Για τη Ζύμη
  • 115 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 τμχ (50 γρ.) αυγό
  • 1 κ.σ (15-20 γρ.) μέλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 235 γρ. αλεύρι
  • 1⁄4 κ.γ (1,2 γρ.) baking powder
  • 1⁄8 κ.γ (0,5 γρ.) baking soda
  • 1,5 κ.σ (20 γρ.) Χυμό λεμόνι
  • 1 τμχ ξύσμα
Για το γλάσο λεμονιού
120 γρ. αχνη
3-4 κ.σ (15-20 γρ.) χυμό λεμόνι

Συνταγή για εύκολα μπισκότα λεμονιού

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Στο μίξερ (με φτερό) ή σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το αυγό και το εκχύλισμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κοσκινίζουμε όλα μας τα στερεά (αλεύρι, baking powder, baking soda) και τα προσθέτουμε όλα μαζί, καθώς και το ξύσμα και το χυμό.
  • Προσοχή δε χτυπάμε πολύ τη ζύμη, γιατί δε θέλουμε να σφίξει πολύ λόγω της γλουτένης που περιέχει το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Με τη ζύμη κάνουμε μπαλάκια, 1,5 κ.σ ζύμη το κάθε μπαλάκι.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα με απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να δούμε να χρυσαφιζουν
  • Αφού ψηθούν τα αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Προτιμότερο αν έχουμε μια σχάρα να τα μεταφέρουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν για να παίρνουν αέρα και από κάτω.
  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υφή και σύσταση.
  • Δε θέλουμε να είναι πολύ υγρό οπότε προσοχή στο χυμό λεμόνι, λίγο-λίγο κάθε φορα και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε λίγο την άκρη για να μην είναι μεγάλη η τρύπα και γαρνίρουμε.
  • Άλλος τρόπος είναι με το κουτάλι ή απλά αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει. Αφού γαρνίρουμε αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.