Υλικά για μακαρονάκι κοφτό στο φούρνο

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 150 ml βούτυρο αγελάδος 
  • Mισό φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Συνταγή για μακαρονάκι κοφτό στο φούρνο


  • Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε.
  • Προσθέτετε τη μισή τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύετε.
  • Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και βάζετε μέσα το 1/3 από το μακαρονάκι.
  • Ρίχνετε από πάνω τους μισούς κύβους από τη γραβιέρα.
  • Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη με τριμμένη γραβιέρα, μία τελευταία στρώση μακαρονάκι.
  • Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα  και προσθέτετε 2 κουταλιές βούτυρο.
  • Ψήνετε το μακαρονάκι σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.