Υλικά για κοχύλια γεμιστά

  • 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι για το σοτάρισμα
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια
  • 1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη

Συνταγή για κοχύλια γεμιστά


  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.
  • Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
  • Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
  • Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ’ αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  • Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
  • Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
  • Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες.
  • Αλατοπιπερώστε, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
  • Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
  • Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο- τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.