Υλικά για ζαμπονοτυρόπιτα

  • Δύο φύλλα σφολιάτας κουρού
  • 12 φέτες ζαμπόν
  • 12 φέτες κασέρι
  • Τυρί φέτα τριμμένη (περίπου δύο – τρεις χούφτες)
  • Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ (ό,τι προτιμάτε)
  • Λίγο βασιλικό

Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας με τον βασιλικό.
  • Την ποσότητα μπορείτε να την υπολογίσετε έτσι ώστε να αλείψετε το κάθε φύλλο της ζύμης με το μείγμα.
  • Ξεδιπλώνετε το ένα φύλλο κουρού και με ένα κουτάλι της σούπας, αλείφετε με τη σάλτσα.
  • Βάζετε τρεις φέτες κασέρι στο πάνω μέρος και άλλες τρεις στο κάτω.
  • Πάνω από τις φέτες του τυριού και λίγο πιο κάτω από τη μέση τους, τοποθετείτε τις φέτες του ζαμπόν, τρεις πάνω και τρεις κάτω.
  • Στη συνέχεια παίρνετε μία χούφτα τυρί φέτα και πασπαλίζετε πάνω από τις φέτες των αλλαντικών.
  • Από την μεγαλύτερη πλευρά της ζύμης τυλίγετε ρολό και κλείνετε τις άκρες.
  • Κάνετε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο της ζύμης.
  • Τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, βάζετε πάνω τα ρολά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.