Υλικά για αλμυρά πιτάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
  • 1/2 φλ.τσ. φέτα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Συνταγή για αλμυρά πιτάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα

  • Αν η σφολιάτα είναι από το ψυγείο, την αφήνουμε να ξεπαγώσει 45′ έως 1 ώρα.
  • Έχουμε στραγγίξει καλά τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
  • Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύουμε με τη λιαστή ντομάτα, χωρίς να την πολτοποιήσουμε.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με διαστάσεις 30εκ.Χ 35εκ. και πάχους 4 χιλ., κόβοντας ίσια τα τελειώματα.
  • Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα λιαστής ντομάτας- φέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το δεντρολίβανο.
  • Γυρίζουμε ρολό προς τα μέσα τις δύο μακριές πλευρές της ζύμης, έτσι ώστε να συναντηθούν ακριβώς στο κέντρο του φύλλου.
  • Αλείφουμε με λίγο αβγό το σημείο που ενώνονται τα δύο ρολά, ώστε να κολλήσουν.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ταψάκι και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
  • Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετάκια πάχους 1 εκ., χρησιμοποιώντας πολύ κοφτερό μαχαίρι.
  • Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (κατά προτίμηση σε χαρτί ψησίματος) και τα αλείφουμε με αβγό.
  • Τα ψήνουμε για 12′-15΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.