Υλικά για κρέπες

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας (λιωμένο και κρύο)
  • λίγο βούτυρο τ. Κερκύρας (για το ψήσιμο)


Συνταγή για κρέπες


  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
  • Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.
  • Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
  • Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε.
  • Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο.
  • Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκιές κρέπες (περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι ή προσθέτουμε φρούτα).