Υλικά για κουλουράκια γιαουρτιού

ΔΟΣΗ για 58 κομμάτια

  • 2 γιαούρτια στραγγιστά ( σύνολο 400 γρ)
  • 950 γρ. αλεύρι γοχ.
  • 350 γρ. ζάχαρη, (2 κουπάκια γιαουρτιού)
  • 200 ml. σπορέλαιο, (1 κουπάκι γιαουρτιού)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κρόκος+ 1 κτσ νερό, για επάλειψη
  • 3 κτγ. μπέικιν
  • 3 κάψουλες βανίλιας ή 2 κτγ. βανιλέτα ή υγρή
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Συνταγή για κουλουράκια γιαουρτιού

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός επί 3-4 λεπτά γιαούρτι-ζάχαρη-σπορέλαιο-αυγά-βανίλια -ξύσμα να γίνουν κρέμα.
  • Ανακατεύω το μπέικινγκ σε λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε.
  • Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ενώ κρατάω λίγο στην άκρη μήπως δεν το πάρει όλο.
  • Βάζουμε χέρια και ζυμώνουμε μια ζύμη ομοιογενή που θα κολλάει πολύ στα χέρια.
  • Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα. Πάλι θα κολλάει αλλά λιγότερο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Λαδώνουμε πολύ ελαφρά τα χέρια μου και πλάθουμε μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι.
  • Τα ζυγίζουμε και ήταν περίπου 35 γραμμάρια.
  • Σχηματίζουμε τα κουλουράκια όπως τα θέλω και αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα περνάμε με χτυπημένο κρόκο και ψήνω στον αέρα 2 ταψιά ταυτοχρόνως.
  • Αν τα θέλουμε πολύ μαλακά στο εσωτερικό τους τα αφήνουμε μόνο 18-20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Αν μου αρέσουν τραγανά εξωτερικά και ελάχιστα μαλακά μέσα τα ψήνουμε 25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί που ψήθηκαν.