Υλικά για πιπεράτο φιλέτο

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια κόντρα, 200 γρ το καθένα
  • 1 κουταλιά μαύρο ολόκληρο πιπέρι ή πράσινο για πιο ήπια γεύση
  • 1 κουταλιά κόκκινο ολόκληρο πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι ζωμό βοδινό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο

Συνταγή για πιπεράτο φιλέτο

  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα φιλέτα.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο και μόλις ζεσταθούν καλά τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε μεριά. 
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα,τα βάζουμε σε πιάτο και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο τριμμένο και μετά από λίγο το ζωμό.
  • Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μέση.
  • Σπάμε με γουδοχέρι τα πιπέρια.(δεν τα κάνουμε σκόνη,αφήνουμε και ολόκληρα κομμάτια) Τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  • Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμη. 
  • Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες πατάτες τηγανητές.