Υλικά για αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκια και δυόσμο

  • 160 γρ. (1-2 τεμ.) κρεμμύδι
  • 100 γρ. (1-2 τεμ.) πράσο
  • 350 γρ. (4-5 τεμ.) κολοκύθια
  • 15 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 35 γρ. μαϊντανός
  • 15 γρ. δυόσμος
  • 200 γρ. (1 συσκευασία) γιαούρτι
  • 130 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 4 αυγά
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 1 Φαρίνα Βρώμης
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι

Συνταγή για αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκια και δυόσμο

  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μυρωδικά.
  • Τρίβετε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη και τα βάζετε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο και το μισό ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζετε σε ένα μπολ.
  • Πατάτε με τα χέρια σας τα κολοκύθια για να φύγουν τα υγρά και τα σοτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη, προσθέτετε το γιαούρτι και στο τέλος τα μυρωδικά, τα λαχανικά, το τυρί και τη Φαρίνα Βρώμης.
  • Ανακατεύετε καλά.
  • Μοιράζετε το μίγμα σε 10-12 αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης.
  • Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.