Υλικά για σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Για τη ζύμη
  • Ελαιόλαδο 250 ml
  • Ζάχαρη καστανή 250 γρ
  • Αυγά 4 τεμ
  • Κουβερτούρα 300 γρ λιωμένη
  • Γάλα 300 ml
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο
  • Μπέικιν πάουντερ 40 γρ κοσκινισμένο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας


Για το σιρόπι

  • Γάλα 250 ml
  • Ζάχαρη καστανή 200 γρ
  • Κακάο 50 γρ
  • Μαργαρίνη 100 γρ

Συνταγή για σοκολατόπιτα σιροπιαστή

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη, με το σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα,προσέχοντας να μη κάνει φουσκάλες.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,την κουβερτούρα που την λιώσαμε με την διαδικασία μπεν μαρί και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα) λίγο λίγο.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί, 30- 32 εκ,πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.


Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5-6 λεπτά, το γάλα,την καστανή ζάχαρη και το κακάο ανακατεύοντας.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Τρυπάμε την σοκολατόπιτα ελαφρώς σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρή η σοκολατόπιτα.
  • Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.