Υλικά τυρόπιτα με πιπεριές


  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 φάκελος Μπέικιν Πάουντερ
  • 500-600 γρ. (4-5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • σουσάμι –προαιρετικά

Συνταγή για τυρόπιτα με πιπεριές

  • Ανακατεύετε το βούτυρο με το γιαούρτι, προσθέτετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά.
  • Τη χωρίζετε σε 2 μπάλες και την πλάθετε σε 2 φύλλα.
  • Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, την πιπεριά και τα τυριά και ανακατεύετε.
  • Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ τοποθετείτε το ένα φύλλο ζύμης, απλώνετε τη γέμιση και μετά το δεύτερο φύλλο.
  • Αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 35-40 λεπτά.