Yλικά για αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη


  • 1 αρνίσιο μπούτι
  • 60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
  • 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 5 γρ. (½ κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο

Συνταγή για αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη


  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στο μπούτι.
  • Βάζετε στο ψυγείο το κρέας για μία ώρα περίπου να μαριναριστεί.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου στους 200 °C αέρα.
  • Την πρώτη ώρα καλύπτετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο ή ψήνετε το κρέας σε γάστρα.