Υλικά για πικάντικο ριζότο

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80-100 ml ζωμός λαχανικών που βράζει
  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • 400 γρ φρέσκα μανιτάρια ή μίγμα από διάφορα είδη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές
  • 5 σταγόνες τσίλι σος
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • κλαράκια μαϊντανού
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

Συνταγή για πικάντικο ριζότο

  • Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι και τα κρεμμύδια στο βούτυρο μαζί με τις καυτερές πιπεριές. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και περίπου το 1/4 από το ζωμό.
  • Αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να φύγει το επί πλέον υγρό.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το υγρό. Ανακατεύουμε συχνά κατά τη διαδικασία αυτή.
  • Προσθέτουμε τυρί και βούτυρο.
  • Ξεπλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια.
  • Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μαζί με της τσίλι σος μέχρι να χρυσίσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Απλώνουμε τα μανιτάρια πάνω στο ριζότο μαζί με κλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.