Εύκολα, τραγανά μπισκότα
Με κρύο βούτυρο
Εύκολη συνταγή για λαχταριστά και τραγανά μπισκότα
Υλικά για εύκολα μπισκότα
- 200 γραμμάρια κρύο βούτυρο
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και επιπλέον για το αλεύρωμα)
- 5 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκοι μεγάλων αυγών
Συνταγή για εύκολα μπισκότα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C-180°C.
- Αλείφουμε με βούτυρο μερικά ταψιά ψησίματος και/ή τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, τους κρόκους και το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με ένα μίξερ χειρός ή με κρύα χέρια, για λίγο, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη (δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα).
- Τυλίγουμε τη ζύμη στη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη, έως ότου το πάχος της γίνει 5 χιλιοστά.
- Κόβουμε σε διάφορα σχήματα, με τους κόπτες μπισκότων, και τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μπαλάκια με τη ζύμη και να τα πιέσουμε απαλά προς τα κάτω, ώστε να γίνουν απλά στρογγυλά μπισκότα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν ή να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν το ταψί.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, για να τα διακοσμήσουμε (προαιρετικά).