Υλικά για μυδοπίλαφο 

1000 γρ. Μύδια
1 Κρεμμύδι
0.5 φλιτζάνι Λευκό κρασί
1 Κολοκυθάκι
2 κ.σ. Μαΐντανός, φρέσκος
1 Κρεμμύδι φρέσκο
10 Φύλλα Φρέσκος βασιλικός
1 κύβος ζωμός λαχανικών
0.35 κ.γλ. μπαχαρικά, πιπέρι μαύρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 τομάτα

Συνταγή για μυδοπίλαφο 

  • Ξεκινώντας το μυδοπίλαφο βάλτε σε μια κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών και αφήστε να πάρει μια βράση. Ρίξτε μέσα τα μύδια αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει καλά εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και έχετε τραβήξει το γενάκι.
  • Όταν ανοίξουν, αποσύρετε με μια λαβίδα μέσα από την κατσαρόλα και ξεψαχνίστε.
  • Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει.
  • Κρατήστε σε ένα μπολ την σάρκα τους μέχρι την στιγμή που θα μπουν στο πιλάφι.
  • Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε μια δεύτερη κατσαρόλα (2 κουταλιές της σούπας) και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το ρύζι και καβουρδίστε για 2 λεπτά.
  • Σβήστε με το κρασί και ρίξτε μέσα την τριμμένη τομάτα με το κολοκύθι.
  • Ξεκινήστε να μαγειρεύετε το ρύζι ρίχνοντας από τον ζωμό μια μεγάλη κουταλιά κάθε φορά.
  • Όταν το ρύζι είναι πλέον μαγειρεμένο, προσθέστε τα μύδια, το μαϊντανό, τον βασιλικό και το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Ανακατέψτε μια ακόμη φορά και δοκιμάστε το αλάτι.
  • Αφήστε σκεπασμένο για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.