Υλικά για μανιταρόσουπα

  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 1/2 πακέτο βούτυρο
  • Λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα

Συνταγή για μανιταρόσουπα

  • Πλένουμε τα μανιτάρια προσεκτικά και τα σκουπίζουμε.
  • Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου.
  • Σουρώνουμε το ζουμί, το κρατάμε και πετάμε τα κοτσάνια.
  • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  • Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα βουτύρου σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου)μ καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο βούτυρο, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο.
  • Αφήνουμε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου.
  • Λίγο πριν αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.