Υλικά για σπιτικό ψωμί 

  • 500 γρ.Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 7 γρ.μαγιά ξερή
  • 250 mlνερό χλιαρό
  • 0,25 κ.γ.ζάχαρη
  • 0,5 κ.γ.αλάτι

Συνταγή για σπιτικό ψωμί

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά
  • Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δυσκολευόμαστε μέσα στο μπολ, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  • Την ζυμώνουμε άλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζουμε στα δύο.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
  • Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1 ώρα.
  • Βρέχουμε τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Αν μας αρέσει η πολύ τραγανή κόρα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C τα τελευταία 5-7 λεπτά
  • Τέλος αν θέλουμε να το φρυγανίσουμε, όταν ψηθεί, το κόβουμε κομμάτια και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Το σερβίρουμε με λάδι και ρίγανη