Πάστα φλώρα νηστίσιμη
Χωρίς βούτυρο
Μια υπέροχη πάστα φλώρα που θα απολαύσει όλη η οικογένεια
    Υλικά για πάστα Φλώρα νηστίσιμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 - 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
 - 1/3 κούπας ζάχαρη
 - 1/3 κούπας χυμός πορτοκαλιού
 - ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
 - 2 κουτ. σούπας κονιάκ
 - 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
 - 500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
 
Συνταγή για πάστα Φλώρα νηστίσιμη
- Για την πάστα φλώρα νηστήσιμη ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
 - Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, σε ένα μπολ.
 - Ανακατεύουμε ελαφρώς, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί σταματάμε το ανακάτεμα).
 - Κρατάμε λίγη από τη ζύμη για να κάνουμε τη διακόσμηση και απλώνουμε την υπόλοιπη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ., πιέζοντάς τη προς τα κάτω με τα δάχτυλά μας.
 - Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη.
 - Τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε, την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες με ένα μαχαίρι ή σε διάφορα σχήματα με ένα μικρό κουπάτ.
 - Τοποθετούμε τα κομματάκια πάνω στη μαρμελάδα.
 - Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 30-35 λεπτά.
 
            
 En