Υλικά για πάστα Φλώρα νηστίσιμη

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Συνταγή για πάστα Φλώρα νηστίσιμη

  • Για την πάστα φλώρα νηστήσιμη ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί σταματάμε το ανακάτεμα).
  • Κρατάμε λίγη από τη ζύμη για να κάνουμε τη διακόσμηση και απλώνουμε την υπόλοιπη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ., πιέζοντάς τη προς τα κάτω με τα δάχτυλά μας.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη.
  • Τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε, την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες με ένα μαχαίρι ή σε διάφορα σχήματα με ένα μικρό κουπάτ.
  • Τοποθετούμε τα κομματάκια πάνω στη μαρμελάδα.
  • Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 30-35 λεπτά.