Υλικά για λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

1 κιλό Λαζάνια

Για τον κιμά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
3 Ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. ζωμό λαχανικών ή νερό
2 Κόκκους μπαχάρι
1 Φύλλο δάφνης
1 στικ Κανέλας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
1000 γρ. γάλα φρέσκο
45 γρ. βούτυρο
2 πρέζες Μοσχοκάρυδο
2 Αυγά
60 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για τον κιμά
• Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Τον “σπάμε” με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα πιρούνι.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα, και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
• Προσθέτουμε τις ντομάτες, τριμμένες, το ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
• Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος αποσύρουμε από τη φωτιά, φροντίζοντας να μείνει αρκετή σάλτσα μαζί με τον κιμά.

Για την μπεσαμέλ
• Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε τμηματικά το γάλα και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και μόλις η μπεσαμέλ είναι έτοιμη να πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για τα λαζάνια
• Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και στρώνουμε στη βάση μία στρώση λαζάνια.
• Απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια τον κιμά.
• Επαναλαμβάνουμε τη στρώση λαζάνια - γέμιση, έως ότου τελειώσουν τα υλικά.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ πάνω από την τελευταία στρώση.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά.