Ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με πάστα ελιάς

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 βάζο πατέ ελιάς 
  • 1 κ.σ. κάπαρη 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • ½ κ.γ ψιλοκομμένο θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  • Στη σχάρα ή στο γκριλ ψήνουμε τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και μόλις είναι έτοιμα τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πάστα ελιάς, και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την πάστα ελιάς, απλώνουμε σε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια και τυλίγουμε σε ρολάκια.
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια σε πιατέλα με λίγο κουκουνάρι και φρέσκα φύλλα μυρωδικών.

Πικάντικη σαλάτα παντζαριού

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 500 γρ. τριμμένα παντζάρια 
  • 4-5 ψιλοκομμένα καυτερά πιπεράκια 
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό 
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Μπουγιουρντί με μανιτάρια

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 400 γρ. μανιτάρια 
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 3-4 καυτερά πιπεράκια 
  • 250 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση
  • Αφού στραγγίξουμε καλά τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα πιπεράκια, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Ακουμπάμε επάνω τη φέτα και ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο για 30’ στους 200ο C.
  • Σερβίρουμε το μπουγιουρντί καυτό.

Τζατζίκι 

  • 500 γραμ γιαούρτι
  • 4 μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 μετριο αγγούρι τριμμένο ή δυο μικρά
  • 1 καροτάκι τριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωναράκια άνηθο
  • λίγο αλατάκι
  • και ένα σφηνάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη το καρότο
  • Καθαρίζουμε τις φύτρες από το σκόρδο και το ψιλοτρίβουμε.
  • καθαρίζουμε το αγγούρι και το χοντροτρίβουμε
  • Στύβουμε σφιχτά το καρότο και το αγγούρι να μην έχουν υγρά.
  • Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με το σκόρδο το ελαιόλαδο και το αλατάκι.
  • ψιλοκόβουμε λιγάκι άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν μαζί με την μαγιονέζα στα υπόλοιπα υλικά.
  • ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μας να ενωθούν και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν να το σερβίρουμε.