Υλικά για σώς για μπριζόλες με λευκό κρασί

  • Βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο
  • Σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
  • Κρασι 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό
  • Λεμονι Χυμός από 1
  • Ζωμό 1/2 φλιτζάνι κότας
  • Κρεμα Γαλακτος 1/2 φλιτζάνι
  • Θυμάρι 
  • Αλατι 
  • Πιπέρι 

Συνταγή για σώς για μπριζόλες με λευκό κρασί

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.
  • Έπειτα βάζουμε τον ζωμό κότας, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος.
  • Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει για 2-3 λεπτά.