Υλικά για καλαμαράκια τηγανητά

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά

  • Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια (χωρίς τα πόδια και το κόκκαλο) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  • Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία για να μπορέσουμε να τα τηγανίσουμε χωρίς να πετάνε λάδι.
  • Τα αλευρώνουμε πολύ καλά.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, τηγανίζουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια.
  • Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι για να πετύχουμε τα τέλεια τραγανά καλαμαράκια.
  • Όταν ροδίσουν, τα αναποδογυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά.
  • Τα αποσύρουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
  • Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
  • Κατόπιν τα σερβίρουμε στο πιάτο.
  • Αλατίζουμε για επιπλέον γεύση και σερβίρουμε με λεμόνι.