Υλικά για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

  • φρυγανιές
  • σιρόπι ζάχαρης
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας στη χάρτινη συσκευασία
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάορ
  • 2 βανιλίνες
  • κανέλα
Για το σιρόπι ζάχαρης:
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

  • Σε ένα μπολ βουτάμε στο σιρόπι μερικές φρυγανιές και τις βάζουμε σε ένα τσέρκι 15×25 εκ.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να βράσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τσέρκι με τις φρυγανιές και στρώνουμε με τη σπάτουλα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα ή ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.