Υλικά για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

  • 220 ml ελαφρύ λάδι,
  • 300 γρ ζάχαρη,
  • 400 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
  • 500 γρ αλεύρι Φαρίνα,
  • 1 φακ.μπεικιν,
  • 2 βανιλιες,
  • 2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,
  • μια πρέζα αλάτι

Συνταγή για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

  • Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μαριζ
  • Ρίχνουμε το χυμό,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανιλιες και ανακατεύουμε
  • Τέλος προσθέτουμε σιγα-σιγα το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε λαδόκολλα στο σκεύος μας ή ταψί ή φόρμα ή πυρέξ την λαδωνουμε κάτω και πλάγια, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
  • Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά
  • Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και εάν θέλουμε πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη