Υλικά για λεμόνι γλυκό

  •  2 κιλά ακέρωτα λεμόνια
  • 1 1⁄2 κιλό ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Συνταγή για λεμόνι γλυκό

  • Για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού λεμόνι, πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα ξύνουμε ελαφρά με τον ψιλό τρίφτη, να φύγει η εξωτερική τους επιφάνεια.
  • Κόβουμε τις δύο άκρες με ένα μαχαίρι και χαράζουμε κάθετα τις φλούδες του κάθε λεμονιού.
  • Τις αφαιρούμε όπως στα πορτοκάλια, προσεκτικά, να μην καταστραφούν.
  • Τυλίγουμε τις φλούδες σε ρολάκια και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  • Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις αφήνουμε ένα 24ωρο να ξεπικρίσουν. Στη διάρκεια αυτή αλλάζουμε το νερό 2 φορές.
  • Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν.
  • Μόλις πάρουν μία βράση, πετάμε το πρώτο νερό.
  • Ξαναβάζουμε για βράσιμο τις φλούδες με τις 3 κούπες νερό και μετά από 15 λεπτά τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Δεν πετάμε το νερό.
  • Βγάζουμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και ξαναρίχνουμε τις φλούδες μέσα στην κατσαρόλα. Θα κρατήσουν το σχήμα τους.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξανατοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
  • Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
  • Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό έξω για ένα 24ωρο – δεν το βάζουμε αμέσως σε βάζα.
  • Αν την επομένη δούμε ότι είναι πολύ πηκτό, προσθέτουμε λίγο νερό και του δίνουμε μία βράση. Διαφορετικά, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Αν πάλι δούμε ότι είναι πολύ αραιό, το βάζουμε να πάρει μία καλή βράση, χωρίς να προσθέσουμε νερό, πριν το βάλουμε σε βάζα.