Υλικά για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ

Για τη βάση
  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λικέρ της επιλογής σας (π.χ. λικέρ κεράσι)
  • 30 γρ.τριμμένη καρύδα
Υλικά για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Υλικά για το ζελέ
  • 2×100 γρ. ζελέ σκόνη (π.χ. φράουλας)
  • νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • κομματάκια φρούτου κομπόστας (π.χ. μύρτιλο)

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ

Για την βάση

  • Σε ένα μακρύ τάπερ ή γυάλινο σκεύος απλώνουμε τις φρυγανιές.
  • Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας την ζάχαρη, το λικέρ και το νερό.
  • Μόλις πάρει το σιρόπι καραμελέ χρώμα είναι έτοιμο.
  • Το παίρνουμε από το μάτι και το ρίχνουμε στις φρυγανιές σε ίση ποσότητα.
  • Στη συνέχεια, πάνω από τις φρυγανιές ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.
Για την κρέμα
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ και την κανέλα.
  • Μόλις ζεσταθεί το μίγμα ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Έπειτα, την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές.
Για το ζελέ
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε ζεστό το μισό νερό (με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας του ζελέ).
  • Προσθέτουμε τη σκόνη του ζελέ και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μίγμα.
  • Μετά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι την φάση που αρχίζει να στερεοποιείται.
  • Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω από την κρέμα την κομπόστα, και πάνω από την κομπόστα το ζελέ.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί.