Υλικά για γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

  • 500 γρ. Λιγκουίνι 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πατημένες με το πλατύ μέρος του μαχαιριού
  • 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 1/3 κούπα χυμό λεμονιού
  • 10-15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

  • Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι, το κέλυφος και το έντερο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε περίπτωση που έχουμε στη διάθεση μας κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαρίδες, τις ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά και έπειτα αφαιρούμε τα ντοματίνια από το τηγάνι.
  • Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι.
  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
  • Πριν σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα ντοματίνια προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  • Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 3/4 του νερού από τα ζυμαρικά που έβρασαν.
  • Μαγειρεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αν η σάλτσα μας είναι πηχτή προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από τα ζυμαρικά.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.