Υλικά για ριγκατόνι στο φούρνο με τόνο

  • 500 γρ. Ριγκατόνι 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 12 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. τόνο σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 15-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο με τόνο

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν 4 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Στραγγίζουμε τον τόνο, ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες και χαμηλώνουμε τη φωτιά ελαφρώς.
  • Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον τόνο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Μόλις αλλάξει χρώμα ο τόνος, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα ντοματίνια.
  • Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 10-15 λεπτά.