Υλικά για την πετιμεζόπιτα με σοκολάτα

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 250 ml πετιμέζι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τι χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Υλικά για το σιρόπι
  • 6 κ.σ. πετιμέζι
  • 3 κ.σ. νερό, χλιαρό

Συνταγή για πετιμεζόπιτα με σοκολάτα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι και το κόκκινο κρασί ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και τη κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε την πετιμεζόπιτα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 50-55 λεπτά ή μέχρι όταν βυθίζουμε ένα μαχαιράκι στην πετιμεζόπιτα και να βγαίνει στεγνό.
  • Αφήνουμε την πετιμεζόπιτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το πετιμέζι και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1-2 ώρες να κρυώσει.