Υλικά για παντζαροσαλάτα

  • 500 γρ. παντζάρια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • Καρύδια
  • Αλάτι

Συνταγή για παντζαροσαλάτα

  • Βράζουμε τα παντζάρια για 7 – 8 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
  • Κόβουμε τα πατζάρια με κομματάκια.
  • Παίρνουμε ένα μπολ και στα πατζάρια βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με καρύδια και ψιλοκομμένα ξερά σύκα. (Ταιριάζουν τέλεια)
  • Ταιριάζει πάρα πολύ με τις υπόλοιπες γεύσεις σε κάθε τραπέζι, καθημερινό ή γιορτινό, και σε κάθε εποχή του χρόνου.
  • Η πατζαροσαλάτα μας είναι έτοιμη