Υλικά για κοκορέτσι στο φούρνο

  • 2 αντεριές
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 1 μεγάλη συκωταριά αρνίσια
  • 300γρ. γλυκάδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη ξερή
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μπόλια*
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνταγή για κοκορέτσι στο φούρνο

  • Γυρίζετε το εσωτερικό των εντέρων, τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό των λεμονιών για να φύγει η μυρωδιά τους και για να ασπρίσουν.
  • Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-190οC στον αέρα.
  • Κόβετε τη συκωταριά και τα γλυκάδια σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ. και τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
  • Τα πασπαλίζετε με μπόλικο αλατοπίπερο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με μια σπάτουλα.
  • Περνάτε σε μια μεταλλική σούβλα περίπου 40 εκ. (ή δύο σούβλες) τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα γλυκάδια.
  • Τυλίγετε γύρω-γύρω με την μπόλια και κατόπιν με τα έντερα.
  • Καλύπτετε όλο το κοκορέτσι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Το τοποθετείτε σε μια σχάρα που έχετε ακουμπήσει πάνω από ένα ταψί.
  • Ψήνετε το κοκορέτσι για περίπου 40 λεπτά.
  • Κατόπιν το ξετυλίγετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
  • Ανά διαστήματα και μέχρι να ψηθεί το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
  • Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστό.