Υλικά για νηστίσιμο κορμό σοκολάτα

  • 240 γρ. μαργαρίνη
  • 240 γρ. (1 κούπα + 3 κουτ. σούπας) γάλα αμυγδάλου
  • 240 γρ. (1 κούπα + 1/4 της κούπας) ζάχαρη
  • 40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο
  • 160 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 450 γρ. μπισκότα νηστίσιμα (του εμπορίου ή σπιτικά), σπασμένα με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια

Συνταγή για νηστίσιμο κορμό σοκολάτα

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μαργαρίνη, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε μπαστούνι (κορμό) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.