Υλικά για παϊδάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μαστίχα

  • 1 1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια
Για τη μαρινάδα
  • 1 λεμόνι, το χυμό τουσυνταγ
  • 8 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για παϊδάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μαστίχα

  • Ξεπλένετε πρώτα τα παϊδάκια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  • Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε ένα δοχείο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  • Σε ένα ταψί βάζετε τα παϊδάκια και προσθέτετε τη μαρινάδα. Ανακατεύετε να πάει παντού.
  • Σκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στο ψυγείο για μία μέρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Aπλώνετε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας μέσα σε ένα ταψί.
  • Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα απλώνετε πάνω στη λαδόκολλα μαζί με την μαρινάδα τους.
  • Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε τα παϊδάκια στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.
  • Για να τσεκάρετε, ανοίγετε λίγο τη λαδόκολλα και δοκιμάζετε αν ψήθηκε.
  • Εάν όχι, ψήνετε για λίγο ακόμη. Σερβίρετε τα παϊδάκια σε πιατέλα μαζί ή χωρίς τη λαδόκολλα.
  • Συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.