Υλικά για γρήγορη ομελέτα φούρνου

(για 4 άτομα)
  • 10 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κούπα γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 1/2 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
  • 200 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)

Συνταγή για γρήγορη ομελέτα φούρνου

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και όλες τις πιπεριές.
  • Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Σε ένα μεγάλο πυρέξ ‘σπάμε’ σε μικρές μπουκιές το ψωμί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε τα λαχανικά (που έχουμε σοτάρει) και τα τοματίνια.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά ομοιόμορφα στο πυρέξ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.