Υλικά για πατατοκροκέτες με κεφαλοτύρι

  • 300 γρ πουρές πατάτας
  • 60 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 60 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα στο πιάτο
  • 3 κ.τ.σ κορν φλάουρ
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 350 ml ηλιέλαιο

Συνταγή για πατατοκροκέτες με κεφαλοτύρι

  • Πάμε να δούμε βήμα προς βήμα πως θα κάνεις τις ονειρεμένες πατατοκροκέτες εύκολες με τυρί που λιώνει στο στόμα.
  • Τις πατάτες τις θέλουμε ψημένες στον φούρνο ολόκληρες και μετά να πάρουμε τον πουρέ,αυτό βοηθάει ώστε να μην έχουν περιττή υγρασία.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες
  • Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο
  • Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 175ο C και μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα
  • Τα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ πορσελάνης πασπαλισμένα με τα άλλα 60 γρ το κεφαλοτύρι.