Υλικά για κέικ με κάστανο

  • Κουβερτούρα 55%
  • κακάο 160 γρ.
  • Ασπράδι αβγού 120 γρ.
  • Κρόκοι αβγών 80 γρ.
  • Ζάχαρη 90 γρ.
  • Κρέμα κάστανο 250 γρ.
  • Βούτυρο 30 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος 30 γρ.

Συνταγή για κέικ με κάστανο

  • Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γρ. ζάχαρη.
  • Λιώνουμε 60 γρ. κουβερτούρας και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων.
  • Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 40 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του κάστανου, ανακατεύοντας απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
  • Καλύπτουμε το γλυκό με τη γκανάζ (σοκολάτα).