Υλικά για στραπατσάδα χωριάτικη

  • 2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
  • 2 μικρές πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 50 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για στραπατσάδα χωριάτικη

  • Αρχικά ρίχνουμε, σε ένα μπολ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές και τη φέτα κομμένη σε μικρά καρέ.
  • Προσθέτουμε το ξίδι και 2 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τη φέτα στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα ψιλοκόβουμε, ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη 4-5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του πολυκόφτη.
  • Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  • Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να πήξει παντού.
  • Μοιράζουμε, τη στραπατσάδα, σε πιάτα και σερβίρουμε με λίγο ωμό αγγουράκι για τη δροσιά.