Υλικά για κρύα ομελέτα με κολοκυθάκια, τυρί και δυόσμο 

  •     1 kg κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα
  •     2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •     2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλέςφέτες
  •     8 αβγά
  •     1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  •     1/2 φλυτζάνι φέτα σε τρίμμα
  •     4-5 μεγάλα φύλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  •     ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι 

Συνταγή για κρύα ομελέτα με κολοκυθάκια, τυρί και δυόσμο 

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίστε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
  • Επαναλάβετε με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
  • Χτυπηστε τα αβγά σε μεγάλο μπολ, προσθέστε το τυρί το δυόσμο και τα λαχανικά.
  • Στο ίδιο βαθύ τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.) ρίχτετο μίγμα αβγών και ψήστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
  • Κατα καιρούς σηκώνετε λίγο την ομελέτα να δείτε αν έχει γίνει.
  • Όταν δεν θα υπάρρχει καθόλου υγρό στο πάνω μέρος της ομελέτας, γυρίστε τη με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  • Σερβίρτε είτε αμέσως είτε βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε, αφού είναι νοστιμότατη και κρύα.
  • Πρίν σερβίρετε κόψτε τη σε κομμάτια και πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.