Υλικά για τα νάτσος

  • 6 μεγάλες tortillas
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1,5 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ. γλ. κύμινο
  • ½ κ. γλ. τσίλι
  • 2 κ. γλ. αλάτι

Υλικά για την τσένταρ sauce
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

Συνταγή για τα νάτσος

  • Τοποθετούμε τις tortillas τη μία πάνω στην άλλη και τις κόβουμε όλες μαζί σε λωρίδες, κι έπειτα σε μικρά τρυγονάκια, ώστε να δώσουμε το σχήμα των νάτσος.
  • Απλώνουμε τα τρυγονάκια σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας τα νάτσος ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για την τσένταρ sauce
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
  • Όταν η κρέμα ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστό.