Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος
Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος
Υλικά για κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. κανελόνια (24 κομμάτια) που δεν χρειάζονται βράσιμο
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
- 700 γρ κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 φλ. ντομάτα τριμμένη
- θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 0.5 ξυλαράκι κανέλας
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγο κονιάκ
- 1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φλ. γάλα
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένο
- λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
- άσπρο πιπέρι
Συνταγή για Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος
- Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
- Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τον κύβο.
- Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄ ή μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς.
- Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το αυγό και την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο τυρί και το άσπρο πιπέρι.
- Καλύπτουμε με λίγο μείγμα το ταψί που θα υποδεχτεί τα κανελόνια.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί (όχι κολλητά).
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια.
- Περιχύνουμε με την κρέμα ώστε να καλυφθεί καλά.
- Πασπαλίσουμε με το τριμμένο τυρί. Μοιράζουμε πάνω στην κρέμα μερικά κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 °C.
- Μετά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε 15’ να ροδίσει.