Καλοκαιρινή στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα
Ένα φαγητό με υπέροχη γεύση
Συνταγή για στραπατσάδα, γεμάτη με τα αρώματα της ελληνικής κουζίνας
    Υλικά για στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα
- 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
 - 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.
 - 3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια
 - 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
 - 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
 - 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
 - 50 ml ελαιόλαδο
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Συνταγή για στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα
- Για να ετοιμάσουμε την στραπατσάδα με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα, αρχίζουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
 - Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
 - Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.
 - Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
 - Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα.
 - Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά.
 - Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
 - Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.
 
            
 En