Κερασόπιτα: Το απίθανο γλυκό του Καλοκαιριού
Με πούδρα αμυγδάλου
Λαχταριστή κερασόπιτα με φρέσκο βούτυρο
Υλικά για κερασόπιτα
Για την τάρτα- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μεσαία αυγά
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
Υλικά για κερασόπιτα
Για την κρέμα αμυγδάλου- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 2 μεσαία αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 400 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
Συνταγή για κερασόπιτα
Εκτέλεση για την τάρτα- Στο μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά και σε δόσεις, τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να τα πάρει το μείγμα μας.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλο το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι και να γίνει περίπου σαν ένα ζυμαράκι.
- Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο, για μισή ώρα το λιγότερο.
Εκτέλεση για την κρέμα αμυγδάλου
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά και σε δόσεις τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και το ξύσμα πορτοκάλι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια κρέμα.
Στήσιμο τάρτας
- Παίρνουμε το παγωμένο ζυμάρι μας από το ψυγείο και το τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά.
- Το ανοίγουμε με ένα πλάστη, στο μέγεθος της ταρτιέρας που θα χρησιμοποιήσουμε (24 εκατοστών).
- Έπειτα, αφαιρούμε το ένα χαρτί και πιάνοντας το άλλο με τα δύο μας χέρια, τοποθετούμε το ζυμάρι μας μέσα στην ταρτιέρα.
- Αμέσως μετά, αφού αφαιρέσουμε και το δεύτερο χαρτί, πατάμε καλά μέσα στην τάρτιερα μας το ζυμάρι, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε ότι περισσεύει έξω από την ταρτιέρα.
- Συνεχίζουμε αδειάζοντας μέσα την κρέμα αμυγδάλου την οποία και απλώνουμε καλά σε όλη την τάρτα μας.
- Από πάνω τοποθέτουμε τα κεράσια, πιέζοντάς τα ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30 περίπου λεπτά.