Γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι
Λαχταριστή συνταγή
Ένα από τα πιο δροσερά γλυκά του Καλοκαιριού
Υλικά για γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 2 φακελάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη με 500 ml νερό το καθένα (250 καυτό και 250 κρύο)
- 700 γρ. γιαούρτι
- Άλλα 2 φακελάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη με 700 ml νερό το καθένα (350 καυτό και 350 κρύο) για τη στρώση από πάνω
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι
- Διαλύουμε 2 φακελάκια σκόνη ζελέ χωρίς ζάχαρη σε 250 ml καυτό νερό και προσθέτουμε 250 ml κρύο νερό.
- Ρίχνουμε σταδιακά στο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε πυρέξ ή σε ταψί απλώνουμε ένα πακέτο Πτι Μπερ σε 2 στρώσεις.
- Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού-ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε 2 ακόμα στρώσεις με Πτι Μπερ.
- Ανακατεύουμε 2 φακελάκια σκόνη ζελέ χωρίς ζάχαρη σε 350 ml καυτό νερό και προσθέτουμε 350 ml κρύο νερό.
- Ρίχνουμε πάνω από τη δεύτερη στρώση Πτι Μπερ το ζελέ και επαναφέρουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να πήξει.